Nyitó oldal
Bemutatkozás
Cég stratégiája
Követelés vásárlás
Hirdetmények
Pénzügyi tanácsadás
Panaszkezelés
Kapcsolódó oldalak
Elérhetőségeink
 
 
A Cég stratégiája

A gazdaságban ma is jelentős, de az elkövetkező években a gazdaság nehéz helyzetével összefüggésben várhatóan növekedni fog azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek a bankok, vagy beszállítóik felé tartósan nem tudják teljesíteni fizetési kötelezettségüket.

A Társaság alapításának ezért az volt a célja, hogy olyan pénzügyi vállalkozás jöjjön létre, amely az adott területen a fizetési kötelezettségeiket nem teljesítő vállalkozásokkal szembeni követeléseket megvásárolja.

Alaptevékenységünk a követelésvásárlással tulajdonba került követelések (portfólió) kezelése, behajtása és az értékesítéssel történő hasznosítása.
Társaságunk az ún. work-out tevékenységre, a lejárt fizetési határidejű követelések megvásárlására specializálódott. A vásárlások kiinduló feltétele, hogy az adós a hitelező pénzintézet, vagy egyéb vállalat irányába biztosítékot adjon, és ennek értékesítése, hasznosítása segítse elő a vállalkozás reorganizációját.
Célpiac a bankok ingatlanfedezettel biztosított lejárt hiteleinek megvásárlása, különösen olyan vállalatok esetében, ahol különböző gazdasági, pénzügyi hidak alkalmazásával a vállalat stabilizálható, új fejlődési pályára állítható. Itt a Társaság számos egyéb szolgáltatással, partnerei közreműködésével biztosítja a sikeres csőd-, és végelszámolási eljárások levezénylését is, illetve a vállalkozás/cég feleslegessé vált ingatlanainak hasznosítását, értékesítését.

A Társaságunk foglalkozik lakossággal szembeni, továbbá olyan követelések megvásárlásával, amelyek egy-egy pénzügyi intézménynél jelentős számot képviselnek, nem nagy összegűek, mint például a személygépjármű lízingből eredő követelések.

A VIN-FAKTOR Zrt. társvállalkozása a VIN-FAKTOR Kft. részt vesz a követeléskezelési, követelésérvényesítési tevékenységben, melyre a munkatársak szakmai múltja, felkészültsége és partneri kapcsolata a garancia.
Várjuk ezért az előző célpiacba tartozó vállalatok vezetőinek jelentkezését és készséggel állunk szolgáltatásainkkal rendelkezésükre.

".dolgozni csak pontosan szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes."
( József Attila)

Pénzügyi navigátor

Copyright © 2006-2023 VIN-Faktor Zrt. | Adatkezelés
Weboldal készítés: Ankner Péter